Παραγγελίες:2310 778955/6

Δωρεάν μεταφορικά για Θεσσαλονίκη με παραγγελίες άνω των 100€

Τιμή

Φίλτρα Φίλτρα

Karcher Μηχανήματα Καθαρισμού

Ο Alfred Kärcher ήταν ένας από τους πολλούς εκείνους εφευρέτες- επιχειρηματίες που εμφανίστηκαν στο Württemberg από την αρχή της εποχής της εκβιομηχάνισης- διαπρεπή ονόματα όπως ο Robert Bosch και ο Gottlieb Daimler, ή ο Κόμης Zeppelin. Πάλεψαν με υπέρμετρο ζήλο και αφοσίωση για να πραγματοποιήσουν τις ιδέες τους.

Ένας πρώην υπάλληλος κάνοντας μία αναδρομή στο παρελθόν τον παρουσιάζει ως εξής: «Όταν ο Alfred Kärcher βρισκόταν στο στοιχείο του, όταν δηλαδή κάναμε ελέγχους και δοκιμές, η ατμόσφαιρα ήταν απλά συναρπαστική. Ήταν απλά ασταμάτητος, είχε συνεχώς νέες ιδέες».

Στις αρχές της δεκαετίας του 1930, ο Alfred Kärcher είχε εξειδικευτεί στον σχεδιασμό βυθιζόμενων βιομηχανικών θερμαντικών στοιχείων. Δηλαδή σε κάμινους τήξεως αλάτων που θερμαίνονταν με θερμαντήρες οι οποίοι βυθίζονταν σε αυτά. Μετά από πολυάριθμα πειράματα, κατασκευάστηκε μία κάμινος σκλήρυνσης κραμάτων, η επονομαζόμενη και “Κάμινος Λουτρού Άλατος Kärcher ”. Μέχρι το 1945 πουλήθηκαν 1200 μονάδες.

Ο Alfred Kärcher δεν πρόλαβε να απολαύσει τους καρπούς της σπουδαίας εφεύρεσής του. Ο ιδρυτής της εταιρείας πέθανε από καρδιακή προσβολή στις 17 Σεπτεμβρίου του 1959 σε ηλικία 58 ετών. Άφησε πίσω του την γυναίκα του Irene, τον εννιάχρονο γιο του Johannes και την τρίχρονη κόρη του Susanne.

Από τους Παραγωγούς Θερμότητας στα Μηχανήματα Καθαρισμού με Υψηλή Πίεση

“Θερμότητα από το Winnenden / Μία επίσκεψη στο εργοστάσιο Alfred Kärcher, Κατασκευαστές των Παραγωγών Θερμότητας» - αυτή ήταν η επικεφαλίδα ενός άρθρου στο περιοδικό “Rems Valley” τον Νοέμβριο του 1960. Και κατέληγε: «Το εργοστάσιο Alfred Kärcher αρχικώς εξειδικεύτηκε σχεδόν αποκλειστικά στην ανάπτυξη, την κατασκευή και την διανομή συστημάτων θέρμανσης. Τα πρώτα μηχανήματα καθαρισμού ζεστού νερού με υψηλή πίεση θα πρέπει να τα δούμε επίσης και σε αυτό το γενικό πλαίσιο.»

Ένα απόσπασμα από μία περιγραφή της εταιρείας που εμφανίστηκε το 1940:
“Το εργοστάσιο Alfred Kärcher ξεκινώντας από μέτρια μεγέθη, μεγάλωσε και έγινε ένα ελκυστικό βιομηχανικό σύμπλεγμα, με ευρύχωρα κτίρια, φαρδείς δρόμους και μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους. Αρχικώς κατασκεύαζε τις δικές του και κατοχυρωμένες με ευρεσιτεχνία ηλεκτρικές βιομηχανικές κάμινους, ειδικότερα κάμινους με λουτρό αλάτων (κάμινους τήξεως αλάτων) για θερμική σκλήρυνση του χάλυβα και την σκλήρυνση των κραμάτων»

Κερδίζετε 41%
190.00 111.79